top of page

Blogs

  • Foto van schrijverBeheerder

Welke maat dekbed heb ik nodig?

Bijgewerkt op: 5 feb. 2020

Wilt u een van de nieuwste boxsprings kopen? Dan is het tijd om een lekker dekbed aan te schaffen. Er zijn talloze maten, maar welke maat dekbed heeft u nodig? Wij helpen u graag verder in het kiezen van de juiste maat dekbed. In dit artikel geven we u alle informatie die u nodig heeft voor het kiezen van de juiste maat dekbedovertrek bij het boxspring kopen.

Maat bed is dezelfde maat dekbed

Dekbedden zijn beschikbaar in allerlei soorten maten en afmetingen. We snappen als u denkt welke maat de juiste dekbedmaat voor uw boxspring of bed is. Het klinkt vrij logisch: als u een 1-persoonsbed heeft, dan is een 1-persoonsdekbed het best geschikt. Hetzelfde geldt voor een 2-persoonsbed. Daarnaast gelden dezelfde maten ook voor een boxspring. Wij raden aan om een breder dekbed aan te schaffen voor een boxspring. Hiermee creëert u een mooi perfect voor uw boxspring. Als er nog steeds een twijfel is, lees dit artikel verder.

1-persoons dekbed

Een 1-persoonsbed is perfect als u alleen wilt slapen of liever niet uw bed wilt delen. De maat van een 1-persoonsdekbed is een standaard maat: 140 x 200 of 140 x 220 cm. Deze is geschikt voor een 1-persoonsbed van 70 tot 100 cm breed. U kunt ook twee 1-persoonsdekbedden gebruiken op een 2-persoonsbed of 1-persoonsdekbed op een twijfelaar.

In het kort:

Bed formaat (1-persoonsbed): 140 x 200/220 cm

Geschikte maat:

Matrasmaat: 70-90 x 200-220 cm

Hoeslakenmaat: 90 x 200-220 cm

Dekbedmaat: 140 x 200-220 cm


2-persoons dekbed of boxspring

Een 2-persoonsbed of een boxspring is handig als u liever met iemand samen in bed ligt. Daarbij hoort een 2-persoonsdekbed bij, maar deze kunt u ook gebruiken als u liever alleen slaapt. De standaardmaat voor een 2-persoonsdekbed is 200x200 of 220x200 cm en is dus perfect geschikt voor een boxspring of een 2-persoonsbed. Daarnaast is een 2-persoonsdekbed geschikt voor een twijfelaar van 160cm breed.

In het kort:

Bed formaat (2-persoonsbed): 200 x 200/220 cm Geschikte maat:

Matrasmaat: 140 x 200-220 cm

Hoeslakenmaat: 140 x 200-220 cm

Dekbedmaat: 200 x 200-220 cm


Dekbedden voor kinderen

Kinderdekbedden zijn geschikt voor ledikanten en voor in het ‘grote’ bed. Deze dekbedden kunt u verkrijgen in verschillende soorten maten. De maat van een ledikant dekbed is 100 x 135 cm en vormt dus het perfecte eerste dekentje voor uw kindje. Wanneer uw kind groter wordt, is het tijd voor een nieuwe dekbed. De dekbed voor de peuters heeft een maat van 120 x 150 cm. Deze dekbedden zijn in het algemeen kleiner dan een 1-persoonsdekbed. Deze maat is perfect voor in een twijfelaar of een peuter bed.


Dekbedden voor peuters

Gelukkig zijn er ook dekbedden verkrijgbaar voor de kleinste kinderen. Een wiegmaatje is 60 x 80 cm en het kleinste peuterdekbed past perfect in een ledikantje, zo bespaart u ook geld. De ledikantdekbedden hebben een standaardmaat van 100 x 135 cm en is zeer comfortabel voor uw kind. Zodra uw peuter te groot is voor het ledikant, is het tijd voor een groter bed: junior bed. Bij deze bed hoort een peuterdekbed bij.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Optimaliseer je woning

Veel mensen beseffen niet dat ze met een paar simpele maatregelen meer uit hun huis kunnen halen. In dit artikel geven wij een paar tips over hoe jij je huis, gezonder, schoner, zuiniger en veiliger k

3 tips voor verlichting

Je woning maak je pas echt af met mooi afgestemde verlichting. Verlichting is erg belangrijk in het huis. Het bepaald de sfeer, heeft een belangrijke functie en je kan er ook nog eens kosten op bespar

Duurzame VvE Projecten

Een Vereniging van Eigenaren (VvE) is de overkoepelende orgaan waarin eigenaren automatisch lid van worden zodra ze een appartement in een gebouw huren of kopen. Dit kan ook worden gedaan door een VvE

bottom of page