top of page

Blogs

  • Foto van schrijverBeheerder

Optimaliseer je woning

Veel mensen beseffen niet dat ze met een paar simpele maatregelen meer uit hun huis kunnen halen. In dit artikel geven wij een paar tips over hoe jij je huis, gezonder, schoner, zuiniger en veiliger kan maken. Zonder veel kosten te maken kan je aanpassingen maken die je geld kunnen besparen. Daarnaast is het belangrijk dat je huis een gezonde en veilige omgeving is omdat dit jouw gezondheid voor een groot deel bepaald. Deze volgende tips zijn van belang voor jezelf en je huisgenoten.

Veiligheid

  • Een antislip matje in de badkamer kan de kans verminderen dat je uitglijdt. Ingeval je kinderen thuis hebt komt dit van pas.

  • Installeer genoeg rook- en koolstofmonoxidemelders. Voor een optimale veiligheid zal er minstens één geïnstalleerd moeten worden per verdieping.

  • Check je huis op lood. Oude huizen kunnen nog leidingen bevatten waarvoor veel lood is gebruikt. Als dit het geval is moet je dit weg laten halen. Met een magneet kan je controleren of er mogelijk lood in zit. Lood is namelijk niet magnetisch. Dus als je geen aantrekkingskracht voelt zit er wellicht lood in de leidingen.

Gezondheid

  • Stofzuig met voorkeur met een HEPA-filter. Dit filter kan de schadelijke stofdeeltjes uit de opgezogen lucht filteren.

  • Let tot slot op het gebruik van luchtverfrissers. Deze kunnen schadelijke chemicaliën bevatten die niet goed voor je longen zijn. Spuit er daarom op los, een kleine hoeveelheid is ruim voldoende voor een badkamer.

  • Meet je kelder altijd op radon. Dit gas is radioactief en is kankerverwekkend.

Besparen

  • Maak lekkende kranen. Lekkende kranen kunnen honderden liters water per jaar lekken.

  • Gebruik de verwarming niet in slaapkamers. De ideale temperatuur voor slaapkamers is tussen de 15 en 19 graden.

  • Vervang je lampen voor LED-verlichting. Dit kan je uiteindelijk honderden euro's besparen op de energierekening.


Dit zijn maar een paar van vele tips die we hebben over wonen. Een goed leven begint bij je huis. Kijk voor meer informatie en tips over je woning op interwonen.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

3 tips voor verlichting

Je woning maak je pas echt af met mooi afgestemde verlichting. Verlichting is erg belangrijk in het huis. Het bepaald de sfeer, heeft een belangrijke functie en je kan er ook nog eens kosten op bespar

Slotenmaker Pijnacker

Onze slotenmaker in Pijnacker is altijd bereikbaar voor spoedklussen zoals het vervangen van sloten bij diefstal van de sleutels. Daarnaast biedt Slotenmaker Pijnacker ook de nodige ondersteunende die

bottom of page