top of page

BLOGS

  • Foto van schrijverblogjespotje

Voor- en nadelen WordPress webshop laten maken

WordPress wordt altijd geroemd om de vele mogelijkheden en voordelen die het CMS heeft. Maar heeft een WordPress website laten maken ook nadelen? Of zijn er echt alleen maar voordelen aan een WordPress website laten maken? In dit artikel lees je enkele nadelen van een WordPress webshop zodat je je hierop kunt voorbereiden.

Benodigde technische kennis

Er zijn verschillende programma’s waarmee je helemaal zonder enige technische kennis een webshop kan beginnen. Je kiest voor een template, richt deze eenvoudig in en je voegt producten toe die je wil verkopen. Bij WordPress is er wel iets meer benodigd. Zo moet je een hostingpakket hebben, software downloaden, een template aanschaffen (of een gratis kiezen) en vervolgens de juiste en relevante plug-ins downloaden voordat je echt kunt beginnen. Als je zelf het totale design van de website wil bepalen dan zal je al snel een ontwikkelaar met kennis van HTML en CSS moeten inschakelen. En dit brengt natuurlijk extra kosten met zich mee.

Vele updates

Het aantal updates dat je wat moet doen is soms om gek van te worden. WordPress zelf, het template dat je gebruikt en je plug-ins komen regelmatig met nieuwe versies. Er zit dan niks anders op om deze elke keer weer te updaten zodat je altijd beschermd blijft. Bij andere systemen is dit vaak veel minder. Als je berichten krijgt over updates dan is het verstandig om deze direct te installeren. Dit komt omdat updates vaak volgen nadat een beveiligingslek is gevonden waardoor je een risico loopt als je niet update.

Er zijn ook plug-in- en themaontwikkelaars die minder bezig zijn met het in de gaten houden van beveiligingsproblemen. Dat is nog veel vervelender, het is dus belangrijk om op te letten of thema’s en plug-ins goed zijn bijgewerkt. Als dit niet het geval is, dan kan je vaak beter nog even verder zoeken.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page