top of page

BLOGS

  • Foto van schrijverblogjespotje

Een goed design van uw website is belangrijker dan u denkt

Het is algemeen bekend dat een eerste indruk van groot belang is over hoe wij over mensen denken, dit is bij een website niet anders. Bij een website laten maken moet u dan ook goed uw ideeën en wensen met de designer bespreken. De uitstraling van de website is namelijk ook het visitekaartje van uw bedrijf. Het is vaak het eerste wat een potentiële klant van uw bedrijf te zien krijgt. En zoals gezegd, een eerste indruk is van groot belang. In dit artikel leest u factoren waar u op moet letten bij het website laten maken.

Kies voor een uitstraling die bij uw bedrijf past

Een website is een verlengstuk van uw bedrijf, het is een visitekaartje en een mogelijkheid om nieuwe klanten aan u te binden. Het is daarom belangrijk dat u op de website direct de uitstraling van uw bedrijf naar voren laat komen. Wilt u bijvoorbeeld een jonge en frisse organisatie uitstralen? Maak dan gebruik van een wat moderner, kleurrijk design met ronde vormen. Wilt u een uitstraling die meer zakelijk is? Dan is het goed om de website wat neutraler te houden en wat strakkere lijnen. Een specialist in het maken van websites kan uw wensen gemakkelijk omzetten naar concrete voorbeelden.


Investeer in gebruiksvriendelijkheid

Een website design die gebruiksvriendelijk is draagt ook bij aan een goede eerste indruk. Een website waar geen structuur in zit, een rommelige lay-out heeft en waar pagina’s niet werken, schrikt bezoekers en dus mogelijke klanten af. Een website met een overzichtelijk design straalt uit dat het bedrijf de zaken op orden heeft.

Bij een gebruiksvriendelijke website moet u er voornamelijk voor zorgen dat er een goede navigatie mogelijkheid in de website zit verwerkt. Dit kan gedaan worden met een overzichtelijk menu. Zorg voor goede en duidelijke categorieën. Daarnaast is het aan te raden om ‘bread crumbs’ in de website te verwerken. Dit geeft het bewandelde pad weer hoe een bezoeker op een bepaalde pagina is gekomen. Wilt u een grote website laten maken? Dan is het aan te raden om een zoekfunctie in de website te laten implementeren.


Naast de navigatie speelt ook de lay-out een belangrijke rol. Een tekst met een goed leesbare lettertype nodigt eerder uit om te lezen. Ook het gebruik van overzichtelijke alinea’s maakt het dat de tekst gemakkelijker leest. Dit straalt ook meer professionaliteit uit, waardoor de bezoeker uw bedrijf serieuzer neemt. Bij het laten maken van een website moet u goed aan deze factoren denken en ook bespreken met de designer.


Het design draagt bij aan conversie

De uitstraling en de gebruiksvriendelijkheid dragen allebei bij aan het bereiken van de doelstellingen van de website. Maar dit zijn slechts enkele onderdelen. Wanneer u een website wilt laten maken, moet u goed nadenken over wat de website als doel heeft. Dit is belangrijk voor de indeling van de website. Websitemakers kunnen namelijk een website op verschillende manieren inrichten. De manier van hoe een website in elkaar zit, draagt bij aan het behalen van het doel van de website. Er kunnen namelijk conversie funnels in een website gebouwd worden, waardoor de bezoeker langzaam naar de gewenste actie wordt geleidt.


Er zijn dus verschillende factoren die aangeven hoe belangrijk het design van een website is. Wanneer u een website wilt laten maken, moet u goed de doelen, uiterlijk en de gebruiksvriendelijkheid met de ontwerper bespreken. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat uw website het optimale resultaat kan bereiken.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wat kan je verwachten van webshop professional?

Ben je benieuwd wat je kan verwachten van webshop professional? Dan is het slim om dit artikel te lezen. Dit artikel geeft namelijk inzichten in wat je allemaal kunt verwachten van dit bedrijf. Het is

Voor- en nadelen WordPress webshop laten maken

WordPress wordt altijd geroemd om de vele mogelijkheden en voordelen die het CMS heeft. Maar heeft een WordPress website laten maken ook nadelen? Of zijn er echt alleen maar voordelen aan een WordPres

Hoe maak ik een succesvolle webwinkel?

Een webwinkel die veel bezoekers trekt zal zich in de lange termijn uitbetalen tot meer winst. Uw website moet daarvoor wel een mooi design hebben en uitlokken tot conversie. Steeds meer mensen schake

bottom of page