BLOGS

  • blogjespotje

Een website laten maken: denk aan de beveiliging

Het bekende gezegde luidt: voorkomen is beter dan genezen. Dit is ook van toepassing bij een website laten maken. Hiermee bedoelen wij de beveiliging van uw website. Door uw website goed te beveiligen, voorkomt u dat mensen die kwaad willen uw website kunnen beschadigen of zelfs verder tot uw systeem door kunnen dringen. Het is daarnaast niet alleen veiliger voor uzelf, ook voor de bezoekers van uw website. Bij het beveiligen van uw website moet er aan verschillende onderdelen gedacht worden. Hieronder leest u waar u aan moet denken bij een website laten maken.


Waar moet een website tegen beveiligd zijn?

Tegenwoordig is het van groot belang om websites te beschermen tegen mensen die kwaad willen. Zo moet een website beschermd worden tegen hackers. Dit kunnen criminele hackers zijn die uit zijn op het verkrijgen van privé gegevens van bezoekers. Zeker voor een website waarop betaald kan worden is dit een groot gevaar. Ook zijn er hackers die het voor hun plezier doen en alleen maar mensen tot last willen zijn door bijvoorbeeld de website over te nemen of virussen op te plaatsen. Zorg er dus voor dat de website op verschillende manieren beveiligd is om dit tegen te gaan. Besteed hier veel aandacht aan bij een website laten maken!


Maak gebruik van een veilige server

Voordat u een website wilt laten maken is het uitzoeken van een goede server/ hosting van groot belang. Zo zorgt een goede server ervoor dat uw website een snelle laadtijd heeft, betrouwbaar is en niet zomaar uitvalt, maar ook draagt het bij aan de beveiliging van uw website. op een server draaien vaak meerdere websites. Het is daarom belangrijk dat de server beveiligd is. Wanneer een server goed beveiligd is, is dit al een grote horde die een hacker moet nemen.


Schaf een SSL certificaat aan

Bij het laten maken van een website is het verstandig om direct een SSL certificaat te laten implementeren. Een SSL certificaat zorgt namelijk voor een beveiligde verbinding tussen de browser en de server waar de website op draait. Dit zorgt ervoor dat er een extra beveiliging is, naast de beveiligde server. Een website met een SSL certificaat is te herkennen door een slotje voor de URL. Google Chrome waarschuwt tegenwoordig een bezoeker van een website ook wanneer er geen SSL certificaat op de site aanwezig is. Dit schrikt mensen af en daardoor zullen zij dus minder snel de website bezoeken. Het is zonde als bezoekers voortijdig de website verlaten. Naast dat het de website beveiligd, hecht Google ook veel waarde aan het certificaat. Zelfs zoveel dat de zoekmachine het meeneemt in de ranking van websites. Het SSL certificaat draagt dus uiteindelijk ook bij aan een betere SEO. Investeer daarom in een SSL certificaat bij het laten maken van een website.


Zorg dat plug-ins up to date blijven

Wanneer u een website heeft laten maken en hier staan verschillende plug-ins op, dan is het belangrijk dat de plug-ins up-to-date blijven. Plug-ins kunnen namelijk verouderen en hackers kunnen steeds beter de zwakke plekken van de plug-ins vinden. Om dit te voorkomen moet u er dus voor zorgen dat uw website continu voorzien is van de nieuwste versies van plug-ins.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden qua beveiliging waar u aan moet denken bij het laten maken van een website. Deze voorbeelden beschermen zowel u als de bezoekers van uw website. een goed beveiligde website geeft bezoekers vertrouwen en laat hen eerder tot een gewenste actie over gaan. Op deze manier haalt u meer resultaat uit de website.

4 keer bekeken

© 2018 Blogje Spotje

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now