top of page

Blogs

  • Foto van schrijverBeheerder

Tandartspraktijk Floriande en wat je nog niet wist over tandenborstels

Bijgewerkt op: 15 dec. 2020

Er zijn veel dingen die je nog niet wist over tandenborstel. Bij tandartspraktijk Floriande weten ze hier alles van. Bij tandartspraktijk Floriande krijgen de medewerkers vaak vragen over tandenborstels. Dankzij hen hebben we dit artikel kunnen schrijven. Laat je verbazen en lees snel dit artikel. Bij Dental Delft Junior kan je tandarts diensten voor kinderen ontvangen.


Kleuren borstelharen

Tandenborstels hebben altijd verschillende kleuren borstelharen. Je zou misschien denken dat het alleen voor de vorm is omdat het er vrolijker uit ziet. Maar er is wel degelijk een goede reden voor de afwijkende kleur. Als je de verpakking van de tandenborstel goed leest kom je hier al achter. De gekleurde borstelharen geven namelijk aan hoeveel tandpasta je moet gebruiken. Vooral de tandenborstels met een gekleurde cirkel laten dit duidelijk zien. Als je een nieuwe tandenborstel koopt is het dus handig om de verpakking te lezen. Zo gebruik je nooit meer te veel of te weinig tandpasta.


De beste manier voor het schoonmaken van de tandenborstel

Het is helaas niet voldoende om de borstel alleen even af te spoelen. Er zijn veel mensen die dat doen maar het is niet goed genoeg. Met heet water afspoelen is al een stuk effectiever maar het kan nog beter. Je kan je tandenborstel, of opzetstukje van de elektrische tandenborstel, ook in de vaatwasser mee laten wassen. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de tandenborstelharen niet verbuigen en droog de tandenborstel goed na het wassen. Als de tandenborstel in de badkamer staat of in dezelfde ruimte als de wc, dan is het verstandig om de tandenborstel in een afgesloten bakje of kast te bewaren. Er kunnen namelijk E-colibacteriën via de lucht op de tandenborstel komen. Dit kan ook gebeuren als je niet goed je handen wast nadat je naar de wc bent geweest. Het is ook minder hygiënisch als er meerdere tandenborstels in een beker staan.


Tandenborstel vervangen

Als je netjes elke dag twee keer je tanden poetst moet je na ongeveer tien weken je tandenborstel vervangen. Je kan namelijk ongeveer 140 keer je tandenpoetsen voordat je een nieuwe borstel moet kopen. Je kan advies krijgen over een geschikte tandenborstel van Rontgen en Raziei Tandartsen. Over het algemeen gebruiken mensen hun tandenborstel langer. Dit zorgt er wel voor dat het poetsen minder effectief is. Ook als je denkt dat je je tandenborstel goed schoonmaakt bevat de tandenborstel na de 10 weken zo’n 7 miljoen bacteriën. Dat stop je natuurlijk niet graag in je mond. Ook wordt de borstel minder goed in het verwijderen van tandplak. Andere goede indicatoren of je borstel moet vervangen zijn vervaagde kleuren van de haren of borstelharen die alle kanten op springen.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Unpleasant intestinal flora

Each one of us have different bowel movements. Although, not many people are taking the time to examine their stool while it could tell you a lot about your digestive health. The frequency of toilet v

Kinderen die bang zijn voor de tandarts

Over het algemeen zijn de meeste kinderen bang voor enkele zaken zoals vreemde beestjes, prikken en de tandarts. De meeste kinderen komen over enkele dingen heen naarmate ze opgroeien en ouder worden.

Gezondheidsvoordelen van cannabinoïden

Cannabinoïden worden wereldwijd steeds populairder, en ook ons eigen land zien we ze steeds vaker. Wist je dat het menselijk lichaam zelf cannabinoïden produceert? We komen steeds meer te weten over c

bottom of page