top of page

Blogs

  • Foto van schrijverBeheerder

De juiste tandenborstel

Er zijn ontzettend veel tandenborstel te verkrijgen. Nog veel meer dan je bij de supermarkt of drogisterij ziet. Een tandartspraktijk in Capelle aan den IJssel heeft ons tips gegeven over hoe zij hun patiënten informeren voor het kiezen van de juiste tandenborstel. De tips die de tandartspraktijk in Capelle aan den IJssel aan ons heeft gegeven lees je in dit artikel.


Elektrische tandenborstel

Er zijn eigenlijk twee soorten tandenborstel: de elektrische- en handtandenborstel. Het is belangrijk om te gaan voor een tandenborstel die bij jou past. Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische tandenborstel maar een groot deel poetst nog steeds met de hand. Een roterende en pulserende tandenborstel kan meer tandplak wegpoetsen maar dan moet je hem wel goed gebruiken. Een mondhygiënist of tandarts kan hierbij coachen. Sommige mensen kunnen echter niet wennen aan het gebruik van een elektrische tandenborstel.


Handtandenborstel

Een goede handtandenborstel heeft maar een kleine borstelkop, zoals een elektrische tandenborstel. Vaak hebben de tandenborstels van de supermarkt en drogisterij een erg grote kop, dit is nergens voor nodig. Ook de speciale haren die worden gebruikt zijn nergens voor nodig. Het is goed genoeg als er maar veel haren op staan. Daarbij is een tandenborstel die ‘hard’ is afgeraden omdat dit de tanden te snel laat slijten. Medium, soft en extra soft zijn betere keuzes.


Speciale borstel

Voor elke leeftijd zijn er wel speciale borstels te vinden. Zo zijn er tandenborstels voor baby’s en kinderen die kleiner zijn en een aparte print hebben. Voor mensen met reuma zijn er borstel te verkrijgen met speciale handvaten die extra grip moeten bieden. Heb je implantaten? Ook hier zijn speciale borstels voor waarmee je beter het implantaat kan bereiken. Zeker online zijn er vele verschillende borstels te vinden voor ieder gebit, van tandenborstels voor speciale plekjes zoals je verstandskiezen tot tandenborstels voor mensen met een beugel.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Unpleasant intestinal flora

Each one of us have different bowel movements. Although, not many people are taking the time to examine their stool while it could tell you a lot about your digestive health. The frequency of toilet v

Kinderen die bang zijn voor de tandarts

Over het algemeen zijn de meeste kinderen bang voor enkele zaken zoals vreemde beestjes, prikken en de tandarts. De meeste kinderen komen over enkele dingen heen naarmate ze opgroeien en ouder worden.

Gezondheidsvoordelen van cannabinoïden

Cannabinoïden worden wereldwijd steeds populairder, en ook ons eigen land zien we ze steeds vaker. Wist je dat het menselijk lichaam zelf cannabinoïden produceert? We komen steeds meer te weten over c

bottom of page