top of page

Blogs

  • Foto van schrijverBeheerder

Basisregels buitenspa onderhoud

Als je twijfelt of je een buitenspa wil kopen bij Aqua Vivenda omdat je niet zeker bent over het onderhoud en hoeveel dit is, ben je hier op het juiste adres. In dit artikel lees je de basis voor het onderhouden van jouw buitenspa. Na het lezen weet je dus of je de buitenspa bij Aqua Vivenda kan aanschaffen of dat je het beter gewoon bij een opblaasbaar badje kan houden in de zomer.

Water verversen

Het is verstandig om het water elke drie tot vier maanden te verversen, onafhankelijk van het gebruik van de buitenspa. Als het water langer staat dan kan het muf gaan worden. Naar verloop van tijd zal het water ook vol met dode bacteriën en uitgewerkte chemicaliën zitten, daar wil je natuurlijk niet in zitten.

Filter vervangen

De filtercartridge moet elke week worden schoongemaakt. Hier zijn speciale schoonmaakmiddelen voor en ook een filterkam kan er bij helpen. Na een bepaalde periode is de filter niet meer te reinigen omdat deze dan vol vetten en oliën zit. Deze vetten en oliën hebben invloed op de waterbalans en -samenstelling. Het is dan het beste om het filter gewoon te vervangen. Bij gemiddeld gebruik, gebruik je zo’n vier tot zes filters per jaar. Dit is wel afhankelijk van de filter.

Voor het gebruik van de buitenspa

Voordat je de buitenspa gaat gebruiken is het verstandig om even te douchen. Door make-up, bodylotion, gel en haarlak te verwijderen of uit te spoelen zorg je ervoor dat de waterbalans niet ernstig wordt aangetast. Maar wat nog belangrijker is, is de zwemkleding. Het is verstandig om deze kleding goed uit te spoelen omdat het vaak nog vol met wasmiddel en/of wasverzachter zit.

Onderhoud van leidingen

Wat vaak wordt vergeten bij het onderhoud zijn de leidingen. Maar ook de leidingen moeten op z’n tijd gereinigd worden. Door dit tegelijk te doen met het vervangen van het water sla je twee vliegen in een klap. Ook hier zijn speciale schoonmaakmiddelen voor.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Buitensauna met Aqua Vivenda buitenbad installeren

Kies voor een buitensauna van Aqua Vivenda. Een buitenbad installeren hoort er ook bij. We hebben ervaring voor meer dan 15 jaar. Hierom is Aqua Vivenda een uitstekende keuze wil men een goed eindprod

Hoe vind je een zwembad expert als Aqua Vivenda?

Aquavivenda.nl is de specialist in alle varianten van zwembaden. Als je op zoek bent naar een zwembad neemt direct contact op met https://www.aquavivenda.nl/. Hoe kan je als consument nu in contact ko

bottom of page