top of page

BLOGS

  • Foto van schrijverBeheerder

Wat is een SEO-specialist?

Een SEO-specialist is gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie. Een specialisatie is zoekmachine optimalisatie betekent dat iemand een specialisatie heeft in het beter vindbaar maken van websites in zoekmachineresultaten. Een SEO-specialist heeft als doel om een website beter vindbaar te maken en zodanig een hogere bezoekersaantal en conversie te genereren.

Een SEO-specialist houdt zich bezig met het behalen van een zo goed mogelijke positie in de organische zoekresultaten van Google. Met organische zoekresultaten wordt bedoeld dat er niet wordt betaald per bezoeker. Een SEA-specialist houdt zich bezig met het search engine advertising. Door middel van SEA (search engine advertising) krijg je via advertenties, die als eerst tevoorschijn komen in de zoekresultaten van Google, meer bezoekers.


SEO versus SEA

Een SEO-specialist, ook wel online marketeer of SEO-marketeer genoemd, is iemand die het mogelijk maakt om een website beter vindbaar te maken in de zoekmachine resultaten. Daarnaast heeft de specialist als doel om een hogere conversie en bezoekersaantal te genereren. Het is de taak van een SEO-specialist om zonder betaling meer bezoekers te genereren.


Search engine advertising is de volledige benaming van SEA. Het betekent niets anders dan zoekmachine adverteren. Door te adverteren in Google zorgt een SEA-specialist voor dat er tegen betaling wordt geadverteerd op een specifiek zoekwoord. De bedragen van zoekwoorden zijn uiteenlopend, maar het uiteindelijke resultaat is zeer positief. De advertenties komen boven de organische zoekresultaten te staan (niet-betaalde zoekresultaten). Een advertentie kunt u herkennen aan een Adv. naast de titel.


Waar zijn SEO-specialisten werkzaam?

SEO-specialisten zijn werkzaam in online marketing bureaus. Er bestaan verschillende soorten online marketing bureaus die verschillende soorten doeleinden hebben. Een SEO-specialist die werkzaam is in een online marketing bureau, is werkzaam in een online marketing bureau die de focus legt op het beter vindbaar maken van websites. De online marketing bureaus hebben klanten die niet-commercieel zijn en commercieel zijn. Daarnaast werken SEO-specialisten als freelancer.


De werkzaamheden van een SEO-specialist

Het werk van een SEO-specialist bevat veel werkzaamheden. De werkzaamheden die worden uitgevoerd vergen jarenlange kennis en ervaring. De taken zijn gebaseerd op het behalen van een hogere bezoekersaantal en conversie. De werkzaamheden worden hieronder beschreven:

Inrichten, beheren en optimaliseren van search engine advertising;

Verbeteren van posities in zoekmachines. Dit maakt een specialist waar door middel van linkbuilding;

Analyseren van zoekgedrag van doelgroepen en maken van zoekwoordrapportages;

Aantal relevante bezoekers, nieuwe bezoekers en de conversie vergroten;

Het bijdragen aan goede content en het aandragen van aanbevelingen en technische verbeteringen;

Analyseren en optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid van websites;

Gebruik maken van zoekwoordplanner Google AdWords en aanverwante tools;

Schrijven van kwalitatieve content (content optimalisatie);

Het volgen van de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen het constant veranderende SEO-vakgebied en kansen direct vertalen naar operationeel beleid;

Uitvoeren van zoekwoordenanalyses en rapportages;

Meten, analyseren en monitoren via Google Analytics.


Hoe word je een SEO-specialist?

Een SEO-specialist word je niet zomaar. Het vergt jarenlange kennis en ervaring om dit vakgebied te begrijpen. SEO-specialisten hebben vaak een marketing gerelateerde achtergrond, denk hierbij aan Commerciële Economie of Small Business and Retailmanagement.

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

SEO (zoekmachine optimalisatie) bureau

Een SEO bureau zorgt er voor dat een website hoger scoort in de zoekresultaten van Google. Dit doet een SEO bureau door alle aspecten, die bedoeld zijn om een website hoger te laten scoren in de zoekr

Online zoekmachine optimalisatie van een marketing agency

Online Zoekmachine Optimalisatie is een marketing agency die gespecialiseerd is in website optimalisatie en design. Maar wat kan je verwachten van Online Zoekmachine Optimalisatie op gebied van websit

Комментарии


bottom of page