top of page
  • Foto van schrijverBeheerder

MvR Schilderwerken en waarom schilderen zo belangrijk is

Wanneer je een huis hebt met schilderwerk is het slim om eens in de zoveel tijd MvR Schilderwerken in te schakelen. Het is namelijk zo dat de verf een bepaalde functie heeft. Natuurlijk ziet een geschilderd huis er mooi uit, maar de verf heeft ook een nuttige functie wat in dit artikel duidelijk gaat worden. Dus wanneer je schilderwerk hebt en https://mvrschilderwerken.nl/ in moet schakelen lees dan dit artikel.

Wanneer?

Als eerste is het belangrijk om te weten wanneer je moet gaan schilderen. Natuurlijk als je nog onbeschilderd hout hebt is het slim om te gaan schilderen. Als je je huis al hebt geschilderd is het slim om te weten wanneer je dit opnieuw moet doen. Je kunt zien aan de verflaag dat je opnieuw moet schilderen wanneer er barsten inkomen. Wanneer er barsten inkomen betekent dit ook dat er vocht doorheen kan gaan. Wanneer er vocht in het hout komt betekent dit dat het hout kan gaan rotten. Dit is natuurlijk niet wat je wilt voor je eigen huis. Daarom is het belangrijk om dit in elk voorjaar te controleren. Wanneer je dan constateert dat het aan vervanging toe is kan je dat in het voorjaar doen.

Waarom?

De belangrijkste reden om regelmatig je huis te schilderen is om houtrot te voorkomen. Wanneer je hout gaat rotten betekent dit dat het langzaam wegrot. Je kunt beter voorkomen dan er na een paar jaar achter te komen dat je halve kozijn is weggerot. Daarnaast gaan er lekkages ontstaan. Dit betekend dat ook de binnenkant van je huis weg gaat rotten. Dit is niet wat je wilt natuurlijk en daarom is het belangrijk om ieder voorjaar te controleren of je huis toe is aan een schilderbeurt van de professionals van MvR Schilderwerken. Wacht daarom niet langer en ga gelijk het schilderwerk controleren.

3 weergaven0 opmerkingen
bottom of page