top of page
  • Foto van schrijverBeheerder

Hier moet u aan denken wanneer u wilt gaan schilderen

Het schilderen van uw huis is vaak een grote klus. Het is een klus waar niet iedereen naar uitkijkt, maar het eindresultaat is wel iets om naar uit te kijken. Wanneer u niet ervaren bent met schilderen, is het te overwegen om een ervaren schilder in Utrecht in te huren. Hierdoor is de kwaliteit gegarandeerd en is het de investering waard. Mocht u het toch liever zelf doen, dan zijn hier een aantal factoren waar u rekening mee moet houden.


Maak een goede planning

Wanneer u een groot project op de planning heeft staan, is het belangrijk om dit goed vooruit te plannen. U moet het werk van een schilder namelijk niet onderschatten, er gaat vaak meer tijd in zitten dan verwacht. Vaak moet er eerst geschuurd worden om de oude verf eraf te halen. Vervolgens moet ook alles weer stof en vetvrij gemaakt worden. Uiteindelijk kunt u pas beginnen aan het schilderen. Plan daarom ruim uw tijd in en kies het goede moment uit, bijvoorbeeld in een vakantie.

Daarnaast moet u ook rekening houden met het weer. Voordat u aan een grote schilder klus gaat beginnen, moet u de weersverwachtingen goed in de gaten houden. Verf droogt natuurlijk niet goed wanneer het regent, hierdoor gaat de kwaliteit van het geleverde werk snel achteruit. Ook verven in lage en hoge temperaturen komt de kwaliteit van het resultaat niet ten goede.


Zorg voor een goede voorbereiding

Voor het schilderen van uw huis komt vaak meer voorbereiding kijken dan dat u vooraf verwacht. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat het schilderen uiteindelijk ook gemakkelijk en veilig uitgevoerd kan worden.

Voordat het huis geschilderd kan worden, moet er eerst voor worden gezorgd dat alles wat geschilderd moet worden nog heel is of gerepareerd wordt. Houten kozijnen kunnen namelijk door de jaren heen gaan rotten. Als alles gerepareerd is moet eerst de oude laag verf verwijderd worden, schoon worden gemaakt en ontvet. Dit zorgt ervoor dat de verf uiteindelijk het beste hecht. Afhankelijk van het soort materiaal en de soort verf die u gebruikt, kan het zijn dat er ook een onderlaag aangebracht moet worden. Let bij de aankoop van de verf of dit nodig is. U kunt zich ook laten informeren door een specialist of een ervaren schilder inhuren.


Denk aan de veiligheid

Ervaren schilders weten precies waar de gevaren schuilen van het schilderen van een huis. Dit is voornamelijk wanneer er in de hoogte wordt werkt. Bij het gebruik van een ladder moet er goed op gelet worden dat de lader op een stabiele en vlakke ondergrond staat. Daarnaast moet de ladder in een hoek van 75 graden staan. Wanneer u een ladder beklimt, moet dit gedaan worden met twee handen.

Schilders dragen ook altijd goede kleding die hen beschermt tegen de chemische stoffen. Hierbij moet u denken aan lange mouwen en lange broeken. Daarnaast is een veiligheidsbril en dampmasker ook aan te bevelen. De stoffen kunnen zeer schadelijk zijn voor ogen en longen.

Zoals u merkt komt er veel bij kijken bij het schilderen van een huis. Wanneer u hier geen tijd voor heeft of weinig ervaring heeft met schilderen, is het aan te raden om een ervaren schilder in dienst te nemen. Dit zorgt ervoor dat uw huis er direct verzorgd uit ziet. Ook is het veiliger om het door een ervaren schilder uit te laten voeren. Het komt helaas regelmatig voor dat er ongelukken gebeuren tijdens het schilderen.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Qlean Business schoonmaakbedrijf Breda

Met Qlean Business schoonmaakbedrijf Breda is het mogelijk om te zorgen dat bedrijven en particulieren weer heerlijk frisse panden hebben. Schoonmaakbedrijf Breda helpt met het reinigen van extreme ve

Primodak voor het dak van uw nieuwe woning

Primodak is de specialist op gebied van daken. Als u op zoek bent naar een nieuw dak, dan kunt u de terecht bij Primodak. U heeft een nieuwe woning gekocht met uw partner en u wilt aanpassingen verric

Stormschade: Basiq Cleaning ruimt het op

Basiq Cleaning is het bedrijf waar op je kunt rekenen na een storm. Het komt in Nederland niet vaak voor, maar wanneer het gaat stormen is er een hoop schade. Door omvallende bomen wordt de meeste sch

bottom of page