• Jantje Janssen

Overstappen naar een andere energieleverancier: in 3 stappen

Bijgewerkt: 12 dec 2019

Zelf Energie Vergelijken biedt een overzicht van alle energieleveranciers, zodat veilig en eenvoudig kunt overstappen naar de perfecte energieleverancier na het energie vergelijken. Het is mogelijk om direct je energie te vergelijken op Zelf Energie Vergelijken om te zien welke energieleverancier het goedkoopst is.

Bij Zelf Energie Vergelijken ben je bij de perfecte adres om je energie te vergelijken. Door middel van onze energievergelijker, kan je eenvoudig de energieleveranciers vergelijken. Dit kan je maandelijks een hoop geld besparen op je energierekening. Bij Zelf Energie Vergelijken ben je altijd verzekerd van de laagste prijs.


Tegenwoordig zijn er ontzettend veel energieleveranciers, dus wij snappen dat een keuze maken erg lastig kan zijn. In deze stappenplan vertellen wij hoe je eenvoudig en bewust kan overstappen naar een jouw perfecte energieleverancier. Met onze energievergelijker willen we dat je gerust een keuze kunt maken.


Stap 1: Gegevens invullen

Voordat je begint, is het handig om je laatste energierekening en jaaroverzicht erbij te pakken. Zodra je de gegevens kan invullen, vul je de postcode en huidige energie- en gasverbruik in de energievergelijker in. Het kan zo zijn dat je je verbruik niet weet, maar dat maak niet uit. Geef de samenstelling van je huishouden in als je je verbruik niet weet. Hiermee wordt een schatting gemaakt van je huidige gebruik.


In het kort:

Vul je postcode in en de hoeveelheid energie en/of gas die je per jaar verbruikt.

Jouw jaarverbruik vind je terug op de jaarafrekening van de huidige energieleverancier.

Weet je jouw jaarverbruik niet? Geen zorgen, er wordt een schatting gemaakt van het gemiddelde energieverbruik.

Vink vervolgens aan of je een dubbele meter hebt of zelf energie opwekt.

Klik op tot slot op ‘Vergelijk energieprijzen’.


Stap 2: Voorkeuren aangeven

Vervolgens krijg je een overzicht van de best beoordeelde en goedkoopste energieleveranciers te zien voor jouw huidige gebruik. De aanbieder met de goedkoopste energietarieven staat altijd bovenaan. Met de specifieke filter van de energievergelijker kan je voorkeuren aangeven zoals vaste tarieven of variabele tarieven, looptijd (doorlopend of 1, 3 of 5 jaar) en grijze of groene energie.


Stap 3: Overstappen

Als je een keuze hebt kunnen maken, kan je gelijk overstappen naar jouw perfecte energieleverancier. Na je aanvraag bij de energieleverancier wordt er automatisch een samenvatting verstuurd naar de door jouw gegeven e-mail. Zelf Energie Vergelijken verstuurt de aanvraag zo snel mogelijk op naar de betreffende energieleverancier. Na een aantal werkdagen ontvang je het contact van de leverancier. De wettelijke bedenktijd gaat in vanaf het moment dat je ondertekent voor bevestiging.


Nog een keer in het kort:

Klik op 'Aanmelden' als je een keuze gemaakt hebt.

Vul vervolgens het formulier in, dan wordt jouw energie overstap geregeld.

Je ontvangt een e-mailbevestiging.


Het oude contract wordt opgezegd

Voor het gemak hoef je je huidige contract niet op te zeggen bij je oude energieleverancier. Je nieuwe energieleverancier doet dit voor jou. Binnen een paar minuten heb je een complete nieuwe energie overstap geregeld! Je hoeft geen zorgen te maken dat je zonder gas of energie zit, want tijdens je overstap kan je nog steeds gebruik maken van je gas en energie.

7 keer bekeken0 reacties
Join my mailing list

© 2023 by The Book Lover. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now